Æblekompot med vanilje
Denne kompot med varme krydderier giver et rigtig godt modspil til yoghurt og udgør den perfekte topping.
Ingredienser
- 2 dl vand
- 3 stjerneanis
- 1 citron i både
- 1 dl rørsukker
- 1 kg røde æbler (uskrællede)
- 2 tsk kanel
Fremgangsmåde
- Hæld vand, stjerneanis, citronbåde, rørsukker og vaniljekorn samt vaniljestangen i en gryde.
- Kog blandingen op, og lad den simre i 10-15 minutter, indtil sukkeret er opløst, og lagen har trukket smag fra krydderierne.
- Skær æblerne i små tern, og bland dem med kanel i en skål.
- Fjern citronbådene og vaniljestangen fra sukkerlagen.
- Hæld de æbletern i en gryde sammen med den varme sukkerlage.
- Lad æblerne koge ved middel varme, indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.
- Fjern gryden fra varmen og brug en stavblender til at blende æblerne til en glat kompot. Du kan blende den helt glat eller lade den have lidt tekstur efter ønske.
- Lad æblekompotten køle af.
- Server kompotten ovenpå din yoghurt sammen med granola