Æblekompot med vanilje

Denne kompot med varme krydderier giver et rigtig godt modspil til yoghurt og udgør den perfekte topping.

 

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 3 stjerneanis
  • 1 citron i både
  • 1 dl rørsukker
  • 1 kg røde æbler (uskrællede)
  • 2 tsk kanel

Fremgangsmåde 

  • Hæld vand, stjerneanis, citronbåde, rørsukker og vaniljekorn samt vaniljestangen i en gryde.
  • Kog blandingen op, og lad den simre i 10-15 minutter, indtil sukkeret er opløst, og lagen har trukket smag fra krydderierne.
  • Skær æblerne i små tern, og bland dem med kanel i en skål.
  • Fjern citronbådene og vaniljestangen fra sukkerlagen.
  • Hæld de æbletern i en gryde sammen med den varme sukkerlage.
  • Lad æblerne koge ved middel varme, indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.
  • Fjern gryden fra varmen og brug en stavblender til at blende æblerne til en glat kompot. Du kan blende den helt glat eller lade den have lidt tekstur efter ønske.
  • Lad æblekompotten køle af.
  • Server kompotten ovenpå din yoghurt sammen med granola 

 

Find inspiration til en lækker granola her.