Blomkålsdeller med cremet ostedip

VIL DU GERNE HAVE FLERE GRØNTSAGER I DIN HVERDAGSMAD? SÅ PRØV DE HER BLOMKÅLSDELLER - OG OPLEV, HVOR NEMT OG LÆKKERT DET ER AT FÅ MERE GRØNT. PRØV DEM SAMMEN MED DEN CREMEDE OSTEDIP - DET ER ET UIMODSTÅELIGT MAKKERPAR!

Ingredienser

  • 1 gulerod (ca. 100g), skrællet og revet fint
  • 500 g blomkål, skåret i buketter
  • 1 løg, skrællet og skåret groft
  • 1 dl kogte kikærter
  • 1 spsk. vand
  • 2 æg
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 dl revet hård gul ost
  • Olie til stegning 4

Ostedip

  • 3 spsk. creme fraiche 9%
  • 100 g salatost
  • 3-4 stilke frisk oregano
  • salt og peber
  • 100 g salatost
  • 3-4 stilke frisk oregano

SÅDAN GØR DU

  1. I en minihakker/blender blendes kikærter, blomkål, vand og gulerødder til en fin grynet masse
  2. Massen røres i en skål sammen med mel, æg, mel, salt, peber, hård gul ost og hvidløgspulver
  3. Formes til små kugler, der trykkes let flade og steges på en pande med olie indtil de er gyldne og gennemstegte
  4. Ingredienserne til ostedippen blendes sammen og smages til med salt og peber