Dhal med cremet raita

Dhal med raita lavet på yoghurt. Perfekt kombination! Yoghurtens cremede konsistens og milde smag giver en dejlig balance til den krydrede dhal.

Ingredienser

Dhal

  • 1 spsk olie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, revet
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk karrypulver
  • 1/2 tsk chilipulver (smag til)
  • 1 dåse hakkede tomater (400g)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 dl røde linser, skyllede
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • Salt og peber efter smag

Raita

  • 2 dl mager yoghurt
  • 1/2 agurk revet og drænet
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Dhal:

  • Skyl de røde linser i rigeligt med koldt vand 
  • Opvarm olie. Tilsæt hvidløg og revet ingefær og steg 1 minut.
  • Rør alle krydderierne i og steg yderligere 1 minut for ekstra smag
  • Tilsæt hakket tomater, kokosmælk, røde linser og grøntsagsboullion. Kog op.
  • Lad det simre i 25-30 minutter, indtil linserne er møre uden at være udkogte Smag til med salt og peber.
  • Server dahl dhal med to skefuld raita.
  • Top med feldsalat 

 

Raita 

  • Bland yoghurt, agurk, spidskommen, koriander og fint hakket mynte sammen og smag til med salt og peber
  • Køl ned.