Dhal med cremet raita
Dhal med raita lavet på yoghurt. Perfekt kombination! Yoghurtens cremede konsistens og milde smag giver en dejlig balance til den krydrede dhal.
Ingredienser
Dhal
- 1 spsk olie
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk karrypulver
- 1/2 tsk chilipulver (smag til)
- 1 dåse hakkede tomater (400g)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 2 dl røde linser, skyllede
- 5 dl grøntsagsbouillon
- Salt og peber efter smag
Raita
- 2 dl mager yoghurt
- 1/2 agurk revet og drænet
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 håndfuld frisk mynte
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Dhal:
- Skyl de røde linser i rigeligt med koldt vand
- Opvarm olie. Tilsæt hvidløg og revet ingefær og steg 1 minut.
- Rør alle krydderierne i og steg yderligere 1 minut for ekstra smag
- Tilsæt hakket tomater, kokosmælk, røde linser og grøntsagsboullion. Kog op.
- Lad det simre i 25-30 minutter, indtil linserne er møre uden at være udkogte Smag til med salt og peber.
- Server dahl dhal med to skefuld raita.
- Top med feldsalat
Raita
- Bland yoghurt, agurk, spidskommen, koriander og fint hakket mynte sammen og smag til med salt og peber
- Køl ned.