Granola med grønne linser

Prøv denne hjemmelavede granola fyldt med kerner og grønne linser som topping til din yoghurt. Så du en mættende og smagfuld start på dagen.

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 dl græskarkerner
  • 4 spsk honning
  • 1 tsk kanel (valgfrit)
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kog linserne i ca. 10-15 minutter, dræn og lad dem køle af.
  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • I en stor skål, bland linser, hørfrø, solsikkekerner, havregryn, mandler og græskarkerner.
  • Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Hæld honning og salt udover.
  • Bag i 20-25 minutter ved 180°C, rør rundt hver 6. minut, til granolaen er gylden og sprød.
  • Lad granolaen køle af, bryd den i stykker og opbevar i en lufttæt beholder.

 

Få inspiration til en lækker æblekompot.