Hjemmelavede pitabrød med urtedressing

De her luftige pitabrød er et stort hit og når du bruger yoghurt i dit bagværk, bliver det bare virkelig saftigt. Brødene kan du bruge sammen med dit favoritfyld!

Ingredienser

Pitabrød (12 stk)

  • 2 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • Ca. 550 g hvedemel

Urtedressing

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1 håndfuld persille og 1 dusk purløg (eller andre krydderurter)
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du

  • Udblød gæren i den lune mælk.
  • Herefter røres salt, sukker, olie, vand og yoghurt i.
  • Til sidst tilsættes melet lidt af gangen.
  • Ælt dejen i 10 min., inden den stilles til hævning under et viskestykke - gerne i min. 1 time.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Del dejen i 12 boller og rul dem flade.
  • Kom 4 stk på en bageplade med bagepapir og bag midterst i ovnen i ca. 10 min, til de er hævet godt op.
  • Imens blandes cremefraiche med persille og purløg og smages til med salt og peber til
  • Køl af og servér med dit yndlingsfyld og den lækre urtedressing 

EKSTRA TIP: Vidste du, at man kan marinere sit kød i yoghurt? Det kunne fx være kyllingebryst marineret i en smule yoghurt iblandet karry eller andre af dine foretrukne krydderier. Skær kyllingen ud, bland yoghurten med krydderierne, kylling og marinade puttes i en skål med madfilm over og så i køleskabet i min. 30 minutter, gerne længere. Derefter steges kyllingestykkerne på en pande i lidt neutral olie og så er de ellers klar til at komme i dine lækre, hjemmelavede pitabrød!