Hjemmelavede pitabrød med urtedressing
De her luftige pitabrød er et stort hit og når du bruger yoghurt i dit bagværk, bliver det bare virkelig saftigt. Brødene kan du bruge sammen med dit favoritfyld!
Ingredienser
Pitabrød (12 stk)
- 2 dl lun mælk
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel 1,5%
- 1 dl vand
- 1 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- Ca. 550 g hvedemel
Urtedressing
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1 håndfuld persille og 1 dusk purløg (eller andre krydderurter)
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du
- Udblød gæren i den lune mælk.
- Herefter røres salt, sukker, olie, vand og yoghurt i.
- Til sidst tilsættes melet lidt af gangen.
- Ælt dejen i 10 min., inden den stilles til hævning under et viskestykke - gerne i min. 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Del dejen i 12 boller og rul dem flade.
- Kom 4 stk på en bageplade med bagepapir og bag midterst i ovnen i ca. 10 min, til de er hævet godt op.
- Imens blandes cremefraiche med persille og purløg og smages til med salt og peber til
- Køl af og servér med dit yndlingsfyld og den lækre urtedressing
EKSTRA TIP: Vidste du, at man kan marinere sit kød i yoghurt? Det kunne fx være kyllingebryst marineret i en smule yoghurt iblandet karry eller andre af dine foretrukne krydderier. Skær kyllingen ud, bland yoghurten med krydderierne, kylling og marinade puttes i en skål med madfilm over og så i køleskabet i min. 30 minutter, gerne længere. Derefter steges kyllingestykkerne på en pande i lidt neutral olie og så er de ellers klar til at komme i dine lækre, hjemmelavede pitabrød!