Salte vafler med ranchdip

DE HAR VAFLER KAN BÅDE BRUGES SOM EN DEJLIG SNACK, MEN DE KAN OGSÅ AGERE "SANDWICHBRØD" OG FOLDES MED F.EKS. SALAT, DIT FAVORITPÅLÆG OG DEN HJEMMELAVEDE RANCH DIP. 

Ingredienser ( Ca. 8 hele vafler )

  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 bdt forårsløg
  • 150 g cheddar
  • Smør el. oliespray til stegning

Ranch dip

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 bdt purløg
  • 1 tsk tørret dild
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ dl kærnemælk
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Hak purløg til dippen og rør sammen med creme fraiche, dild, løgpulver, kærnemælk, salt og peber og stil dippen på køl.
  2. Hak forårsløg og riv osten.
  3. Rør mel, bagepulver og salt sammen og rør her efter kærnemælk, æg og smør i. Når dejen er fin og uden
    melklumper, så røres forårsløg og ost i.
  4. Spray et vaffeljern med lidt smørspray og kom lidt af mikset i og bag vaflen, indtil den er godt gylden.
  5. Gentag vaffelbagningen med al dejen.
  6. Servér de lækre vafler med dippen til. Velbekomme!

TIP: Har du lavet for mange vafler, kan de fryses ned og blot lunes i ovnen eller på panden igen før servering.