Shakshuka med salatost og yoghurt
Så er der 'comfort food' a la Nordafrika, venner! Prøv den her fyldige og smagfulde udgave af shakshuka, som er propfyldt med cremet flavour i hver mundfuld.
Ingredienser ( 4 personer )
- 2 dl græsk-inspireret yoghurt
- 1,5 løg
- 2 røde peberfrugter
- 1-1,5 rød chilli (du styrer selv hvor spicy, du vil ha' den)
- 4 fed hvidløg
- 3,5 spsk spidskommenpulver
- 3,5 spsk røget paprika
- 3,5 spsk tomat paste
- 2 dåser hele flåede tomater
- Salt og peber
- 4 æg
- 200 g salatost
- 1 godt bundt koriander
- 1 ciabattabrød
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løg, peberfrugt, chili og hvidløg fint.
- Tilsæt olivenolie til en varm pande. Svits løg, peberfrugt og chili til det bliver blødt og dufter. Cirka 3-5 minutter. Tilsæt salt og peber.
- Skrue lidt ned og tilsæt hvidløg til panden. Bland godt og svits.
- Tilsæt paprika, spidskommen og tomat paste. Svits ved høj varme og rør godt rundt.
- Tilsæt de hele flåede tomater. Smag til med salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.
- Lad panden stå på middel varme. Lav 4 små "huller" i din tomatmasse i panden og slå et æg ud i hvert hul. Sæt låg på og lad æggene blive blødkogt. Cirka 5-7 minutter.
- Imens griller/varmer du dit ciabattabrød.
- Tag panden af kogepladen. Top med salatost, yoghurt og koriander.
- Skær brødet i skiver og dyp det i i den færdige shakshuka. Kan du mærke varmen og komforten - mums!
Opskriften er udviklet i samarbejde med David/Pissegodmad