Shakshuka med salatost og yoghurt

Så er der 'comfort food' a la Nordafrika, venner! Prøv den her fyldige og smagfulde udgave af shakshuka, som er propfyldt med cremet flavour i hver mundfuld. 

Ingredienser ( 4 personer )

  • 2 dl græsk-inspireret yoghurt
  • 1,5 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1-1,5 rød chilli (du styrer selv hvor spicy, du vil ha' den)
  • 4 fed hvidløg
  • 3,5 spsk spidskommenpulver
  • 3,5 spsk røget paprika
  • 3,5 spsk tomat paste
  • 2 dåser hele flåede tomater
  • Salt og peber
  • 4 æg
  • 200 g salatost
  • 1 godt bundt koriander
  • 1 ciabattabrød
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke løg, peberfrugt, chili og hvidløg fint.
  2. Tilsæt olivenolie til en varm pande. Svits løg, peberfrugt og chili til det bliver blødt og dufter. Cirka 3-5 minutter. Tilsæt salt og peber. 
  3. Skrue lidt ned og tilsæt hvidløg til panden. Bland godt og svits. 
  4. Tilsæt paprika, spidskommen og tomat paste. Svits ved høj varme og rør godt rundt. 
  5. Tilsæt de hele flåede tomater. Smag til med salt og peber. Lad det simre i 10 minutter. 
  6. Lad panden stå på middel varme. Lav 4 små "huller" i din tomatmasse i panden og slå et æg ud i hvert hul. Sæt låg på og lad æggene blive blødkogt. Cirka 5-7 minutter.
  7. Imens griller/varmer du dit ciabattabrød. 
  8. Tag panden af kogepladen. Top med salatost, yoghurt og koriander.
  9. Skær brødet i skiver og dyp det i i den færdige shakshuka. Kan du mærke varmen og komforten - mums!

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med David/Pissegodmad