Sprøde pitasnacks med cremet squashtzatziki

PRØV AT ERSTATTE AGURK MED SQUASH I DIN TZATZIKI - DET FUNGERER GANSKE GLIMRENDE! DET GENIALE VED DEN HER OPSKRIFT ER SAMTIDIG, AT DU KAN BRUGE DIT OVERSKYDENDE PITABRØD (ELLER ANDET BRØD) OG DERMED MINDSKE MADSPILD!

Ingredienser ( 2-4 pers. - alt efter hvor snack-sultne I er )

Pitachips

  • 2 pitabrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • Flagesalt

Squashtzatziki-dip

  • 1 mellem størrelse squash, ca. 200-250 g
  • 200 g græsk yoghurt, 2% eller 10 %
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk.olivenolie
  • Salt og peber
  • Sorte oliven

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  2. Skær pitabrødene ud i små trekanter, læg dem på en beklædt bageplade og pensl med olivenolie. Krydr med oregano og salt. Bag dem sprøde og gyldne i ca. 7-8 minutter.
  3. Riv squashen fint. Dræn for væske og vend sammen med græsk yoghurt, hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  4. Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og sorte oliven. Servér med de sprøde pitachips. 

Prøv også de her mættende BLOMKÅLSDELLER MED EN CREMET DIP