Stegt torsk med dildcreme

SKAL DET VÆRE SOMMERLIGT - OG SKAL DER FISK PÅ TALLERKENEN - SÅ VIL VI KLART ANBEFALE DEN HER NEMME OPSKRIFT MED TORSK, ASPARGESKARTOFLER OG EN FRISK OG CREMET DILDCREME!

Ingredienser ( 4 personer )

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler
  • 400 g frisk spinat
  • 1 spsk rapsolie, til stegning
  • 1 citron, skåret i både
  • Frisk dild, hakket

Dildcreme

  • 2 dl creme fraiche 6%
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk mælk
  • 1 tsk citronskal, fintrevet
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 ½ spsk kapers, hakkede
  • 1 bdt. frisk dild, hakket fint
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk sød sennep

Fisk

  • 600 g torskefilet eller -loins
  • 1 spsk. rapsolie, til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Kartofler

  1. Kartoflerne koges i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
  2.  Skindet pilles efterfølgende af før servering. Mens kartoflerne koger, tilberedes restenaf retten.
  3. Spinaten svitses i olie i en gryde ved middelhøj varme til den falder sammen.Efterfølgende lægges spinaten til afdrypning i en si indtil servering.


Dildcreme

  1. Alle ingredienser til dildcremen blandes sammen i en skål og smages til.
  2. Cremen sættes på køl indtil servering.

 

Fisk

  1. Fisken krydres med salt og peber, og steges på en middelvarm pande i olie ca. 1,5 minut på hver side eller til den begynder at flage i kødet.
  2. Torsken stilles til siden og trækker i 2 minutter inden servering.
  3. Server den stegte torsk ovenpå spinaten sammen med kogte kartofler og dildcreme til. Pynt med lidt hakket dild, og server med citronbåde.

 

MERE FISK? Prøv denne SPIDSKÅLSSALAT MED LAKS OG KÆRNEMÆLKSDRESSING