Tyrkiske æg

Leder du efter en spændende og anderledes måde at få dine æg på til brunch eller morgenmaden i weekenden? Svaret er her. Tyrkiske æg er pocherede æg, som serveres på fed, tyk yoghurt med hvidløg.

Ingredienser ( 4 personer )

  • 4 øko æg
  • 8 spsk græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • Skal fra 1 øko citron
  • Saft fra 1/2 øko citron
  • Salt og peber
  • 5 tsk chili crisp
  • 150 g smør
  • 1 bundt dild
  • 3 spsk eddike
  • 1 ciabatta brød

Fremgangsmåde

Start med at blande yoghurt med fint revet hvidløg, citron skal og saft og smag til med salt.  

Sæt vand over og koge i en gryde. Tilsæt eddike og lidt salt. Kog det op og lad det simre koge, ikke buldre. Lav en tornado ved at røre vandet rundt. Kom dit æg forsigtigt i vandet og pocher det i 2,5 minut. Placer det direkte i koldt vand.  

Smelt smør i en kasserolle. Varm det igennem til det begynder at brune, og det dufter af nødder. Fjern det fra varmen, og tilsæt 2 tsk chili crisp. Bland det godt.  

Hak dild fint.  
 
Anret på en flad tallerken med yoghurt i bunden, æg, lidt salt og peber, brunet smør og dild. Top med et par tsk chili crisp. Spis æggene med grillet brød.  

Opskriften er udviklet af David/Pissegodmad