Yoghurt bark

Nem og hurtig opskrift på frosset yoghurt rørt op med friske bær. Lækker dessert eller snack!

Ingredienser

Yoghurt bark

  • 500 g græsk yoghurt (2% fedt)
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 3 spsk honning
  • 1 bakke friske hindbær
  • 50 g hakkede pistacienødder

Hindbærsirup

  • 125 g frosne hindbær
  • 3 spsk honning
  • 25 g vand
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde 

  • Hæld frosne hindbær, honning, vand og vaniljesukker i en lille gryde.
  • Varm op ved middel varme, og lad det simre i 5-7 minutter, indtil hindbærrene er helt bløde og siruppen tykner lidt.
  • Si siruppen for at fjerne kernerne. Sæt til side og lad den køle af.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • I en skål, rør den græske yoghurt sammen med vaniljekornene og 2 spsk honning, indtil det er godt blandet.
  • Beklæd en bageplade eller en stor form med bagepapir.
  • Fordel den sødede yoghurt jævnt på bagepapiret, så den er ca. 1 cm tyk.
  • Fordel de friske hindbær jævnt over yoghurten.
  • Drys de hakkede pistacienødder over.
  • Dryp hindbærsiruppen over yoghurten
  • Sæt bagepladen i fryseren i mindst 3 timer, eller indtil yoghurten er helt frossen.
  • Når yoghurt barken er helt frossen, fjern den fra fryseren og bræk eller skær den i passende stykker.