Yoghurt bark
Nem og hurtig opskrift på frosset yoghurt rørt op med friske bær. Lækker dessert eller snack!
Ingredienser
Yoghurt bark
- 500 g græsk yoghurt (2% fedt)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 3 spsk honning
- 1 bakke friske hindbær
- 50 g hakkede pistacienødder
Hindbærsirup
- 125 g frosne hindbær
- 3 spsk honning
- 25 g vand
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Hæld frosne hindbær, honning, vand og vaniljesukker i en lille gryde.
- Varm op ved middel varme, og lad det simre i 5-7 minutter, indtil hindbærrene er helt bløde og siruppen tykner lidt.
- Si siruppen for at fjerne kernerne. Sæt til side og lad den køle af.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- I en skål, rør den græske yoghurt sammen med vaniljekornene og 2 spsk honning, indtil det er godt blandet.
- Beklæd en bageplade eller en stor form med bagepapir.
- Fordel den sødede yoghurt jævnt på bagepapiret, så den er ca. 1 cm tyk.
- Fordel de friske hindbær jævnt over yoghurten.
- Drys de hakkede pistacienødder over.
- Dryp hindbærsiruppen over yoghurten
- Sæt bagepladen i fryseren i mindst 3 timer, eller indtil yoghurten er helt frossen.
- Når yoghurt barken er helt frossen, fjern den fra fryseren og bræk eller skær den i passende stykker.