Yoghurtcreme med smørristede asparges og pinjekerner
Yoghurtcremen er lækker og mild i smagen og oplagt som forret, appetizer eller tilbehør til aftensmaden. Eller bare som vanedannende dip til dit yndlingsbrød.
Ingredienser ( 4 personer )
Creme
- 1 fed hvidløg
- 150 g yoghurt naturel 3,5%
- 200 g salatost
- Friskkværnet peber
Smørristede asparges
- 1 bundt grønne asparges
- 2 spsk smør
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Øvrige ingredienser
- Et lille bund radiser
- 1 håndfuld friske ærter
- Brød skåret i tynde skiver (ristet)
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Pil hvidløg. Blend hvidløg, yoghurt, salatost og friskkværnet peber og lidt salt (cremen er i sig selv meget salt, så vær forsigtig med ekstra salt) med en stavblender eller i en foodprocessor.
- Fordel cremen ud på en tallerken eller et fad.
- Knæk enderne af asparges og skær ud i mundrette stykker.
- Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på og lad dem riste til de er gyldne. Læg dem derefter til side.
- Sæt panden tilbage på blusset og smelt smør.
- Kom asparges på. Lad dem sautere kort. Smag til med citronsalt, salt og peber.
- Skyl radiser og skær i tynde skiver.
- Kom de smørristede asparges ovenpå cremen sammen med de friskbælgede ærter og skiverne af radise.
- Skær brødet i tynde skiver. Spred dem ud på en bradepande og fordel lidt olivenolie udover brødskiverne. Bages så i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 5-7 minutter.
- Server brødskiverne til yoghurtcremen med de grønne toppings.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Mummum.