Yoghurtcreme med smørristede asparges og pinjekerner

Yoghurtcremen er lækker og mild i smagen og oplagt som forret, appetizer eller tilbehør til aftensmaden. Eller bare som vanedannende dip til dit yndlingsbrød. 

Ingredienser ( 4 personer )

Creme

  • 1 fed hvidløg
  • 150 g yoghurt naturel 3,5%
  • 200 g salatost
  • Friskkværnet peber

Smørristede asparges

  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 spsk smør
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Øvrige ingredienser

  • Et lille bund radiser
  • 1 håndfuld friske ærter
  • Brød skåret i tynde skiver (ristet)
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløg. Blend hvidløg, yoghurt, salatost og friskkværnet peber og lidt salt (cremen er i sig selv meget salt, så vær forsigtig med ekstra salt) med en stavblender eller i en foodprocessor.
  2. Fordel cremen ud på en tallerken eller et fad.
  3. Knæk enderne af asparges og skær ud i mundrette stykker.
  4. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på og lad dem riste til de er gyldne. Læg dem derefter til side.
  5. Sæt panden tilbage på blusset og smelt smør.
  6. Kom asparges på. Lad dem sautere kort. Smag til med citronsalt, salt og peber.
  7. Skyl radiser og skær i tynde skiver.
  8. Kom de smørristede asparges ovenpå cremen sammen med de friskbælgede ærter og skiverne af radise.
  9. Skær brødet i tynde skiver. Spred dem ud på en bradepande og fordel lidt olivenolie udover brødskiverne.  Bages så i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 5-7 minutter.
  10.  Server brødskiverne til yoghurtcremen med de grønne toppings. 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mummum.