Yoghurtmarinerede kyllingespyd med kartoffelsalat (1)

Yoghurt er så alsidigt - og er på ingen måde kun til morgenmad! Prøv denne lækre hverdagsret, hvor både dressingen i kartoffelsalaten og marinaden til kyllingen er lavet på græsk-inspireret yoghurt. 

Ingredienser ( 4 personer )

Kyllingespyd

  • 550 g kyllingebryst
  • 2 dl græsk-inspireret yoghurt
  • 3 tsk garam masala
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • Saft fra en halv lime
  • Grillspyd

Kartoffelsalat

  • 1 kg små kartofler (gerne nye sommerkartofler)
  • 4 spsk græsk-inspireret yoghurt
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 skalotteløg
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt radiser
  • 1 hjertesalat
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebrysterne. Skær ud i tern.
  2. Rør marinaden sammen af græsk-inspireret yoghurt, garam masala, fintrevet ingefær og presset hvidløg samt saften fra lime. Kom kyllingestykkerne op i i en skål sammen med marinaden. Lad det marinere 30 minutter eller gerne længere tid, hvis det kan lade sig gøre.
  3. Sæt kyllingen på spyd og sæt til side, imens du gør kartoffelsalaten klar.
  4. Rens og skrub kartoflerne. 
  5. Kom kartoflerne i en gryde og dæk med vand. Kom godt med salt i. 
  6. Bring gryden i kog. Skru herefter lidt ned og lad kartoflerne småkoge til de er møre. Det tager omkring 25-30 minutter alt efter størrelsen. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  7. Rør en dressing sammen af græsk-inspireret yoghurt, sød sennep, finthakket skalotteløg og dild. Smag til med salt og peber.
  8. Vend de afkølede kartofler i dressingen. Anret på et fad.
  9. Skyl hjertesalat og radiser. Skær salaten i grove stykker og radiserne i tynde skiver.
  10.   Fordel salaten og radiserne rundt om kartoflerne.
  11.  Grill kyllingespydene.
  12.   Server kartoffelsalaten med de grillede kyllingespyd.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mummum.