Yoghurtmarinerede kyllingespyd med kartoffelsalat (1)
Yoghurt er så alsidigt - og er på ingen måde kun til morgenmad! Prøv denne lækre hverdagsret, hvor både dressingen i kartoffelsalaten og marinaden til kyllingen er lavet på græsk-inspireret yoghurt.
Ingredienser ( 4 personer )
Kyllingespyd
- 550 g kyllingebryst
- 2 dl græsk-inspireret yoghurt
- 3 tsk garam masala
- 1 tsk fintrevet ingefær
- 3 fed hvidløg
- Saft fra en halv lime
- Grillspyd
Kartoffelsalat
- 1 kg små kartofler (gerne nye sommerkartofler)
- 4 spsk græsk-inspireret yoghurt
- 1 spsk sød sennep
- 1 skalotteløg
- 1 bundt dild
- 1 bundt radiser
- 1 hjertesalat
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Rens kyllingebrysterne. Skær ud i tern.
- Rør marinaden sammen af græsk-inspireret yoghurt, garam masala, fintrevet ingefær og presset hvidløg samt saften fra lime. Kom kyllingestykkerne op i i en skål sammen med marinaden. Lad det marinere 30 minutter eller gerne længere tid, hvis det kan lade sig gøre.
- Sæt kyllingen på spyd og sæt til side, imens du gør kartoffelsalaten klar.
- Rens og skrub kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk med vand. Kom godt med salt i.
- Bring gryden i kog. Skru herefter lidt ned og lad kartoflerne småkoge til de er møre. Det tager omkring 25-30 minutter alt efter størrelsen. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
- Rør en dressing sammen af græsk-inspireret yoghurt, sød sennep, finthakket skalotteløg og dild. Smag til med salt og peber.
- Vend de afkølede kartofler i dressingen. Anret på et fad.
- Skyl hjertesalat og radiser. Skær salaten i grove stykker og radiserne i tynde skiver.
- Fordel salaten og radiserne rundt om kartoflerne.
- Grill kyllingespydene.
- Server kartoffelsalaten med de grillede kyllingespyd.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Mummum.